Logo da.boatexistence.com

Hvornår døde james weldon johnson?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår døde james weldon johnson?
Hvornår døde james weldon johnson?

Video: Hvornår døde james weldon johnson?

Video: Hvornår døde james weldon johnson?
Video: Jacksonville celebrates birthday of James Weldon Johnson, writer of “Black National Anthem” 2024, Kan
Anonim

James Weldon Johnson var en amerikansk forfatter og borgerrettighedsaktivist. Han var gift med borgerrettighedsaktivisten Grace Nail Johnson. Johnson var leder af National Association for the Advancement of Colored People, hvor han begyndte at arbejde i 1917.

Hvorfor var James Weldon Johnson vigtig?

En nøglefigur i Harlem-renæssancen, James Weldon Johnson var en mand med mange talenter. Ikke alene var han en fremragende advokat og diplomat, der fungerede som administrerende sekretær ved NAACP i et årti, han var også en komponist, der skrev teksterne til "Lift Every Voice and Sing", kendt som den sorte nationalsang.

Hvornår blev Weldon Johnson født?

Hør et soundtrack specielt udvalgt til at forbedre din læring om James Weldon Johnson (1871-1938) James Weldon Johnson, komponist, diplomat, socialkritiker og borgerrettighedsaktivist, blev født af bahamanske immigrantforældre i Jacksonville, Florida d. 17. juni 1871.

Er James Weldon Johnson sort?

James Weldon Johnson var den første Black American forfatter, der behandlede Harlem og Atlanta som fiktionske emner i sin roman fra 1912 The Autobiography of an Ex-Colored Man. … James Weldon Johnson var den første afroamerikanske digter, der tilpassede den sorte folkeprædikants stemme til vers.

Hvem påvirkede James Weldon Johnson?

Født den 17. juni 1871 i Jacksonville, Florida, blev James Weldon Johnson opmuntret af sin mor til at studere engelsk litteratur og den europæiske musiktradition. Han gik på Atlanta University i håb om, at den uddannelse, han modtog der, kunne bruges til at fremme afroamerikanernes interesser.

Anbefalede: