Logo da.boatexistence.com

Vokser et pekantræ fra en pekannød?

Indholdsfortegnelse:

Vokser et pekantræ fra en pekannød?
Vokser et pekantræ fra en pekannød?

Video: Vokser et pekantræ fra en pekannød?

Video: Vokser et pekantræ fra en pekannød?
Video: How to grow Pecan|Germination of pecans|Growing pecan trees|How to grow #38 Pecan|Eng Sub 2024, Kan
Anonim

Et levedygtigt pekannødfrø (nødden) er et produkt af krydsbestøvning (seksuel reproduktion) mellem to pekantræer. … Selvfølgelig KAN du dyrke et pekantræ fra pekannød Det er sådan, kommercielle avlere får deres grundstammer, og det er også, hvordan nye og anderledes pekannødder bliver opdaget.

Hvor lang tid tager det for en pekannød at spire?

Spiringen er forskudt for hver enkelt frøplante, og 4 til 8 uger er påkrævet for at alle frø kan komme op. Tør opbevaring er nødvendig for nødderne, så snart de er høstet. Kerneprocent fugt skal reduceres fra 20 ved høst til 6, 5 eller 4, før den lægges på lager.

Vil ét pekantræ producere nødder?

Et enkelt isoleret træ vil ikke producere særlig godt, fordi det ikke bliver effektivt bestøvet. De fleste sorter afgiver pollen enten for tidligt eller for sent til at bestøve hunblomsten af det samme træ. At have forskellige sorter inden for et par hundrede yards øger sandsynligheden for god bestøvning.

Hvor lang tid tager det et pekantræ at vokse fra en pekannød?

Et podet pekantræ, der er 4 til 6 fod højt plantet på et godt sted og korrekt vedligeholdt, vil generelt begynde produktionen om 6 til 7 år De mere tidlige sorter kan nogle gange starte produktionen i 4 til 5 år. De mindre tidlige varianter kan tage 8 til 10 år at bære.

Hvordan spirer du pekannødder?

Spiring af pekantræer

Stratificer nødderne i seks til otte uger før plantning ved at placere dem i en beholder med tørvemos. Hold mosset fugtigt, men ikke vådt, i en temperatur lidt over frysepunktet. Når denne proces er fuldført, skal du akklimatisere frøene til normale temperaturer i et par dage.

Anbefalede: