Logo da.boatexistence.com

Hvem gav månen navnet iapetus?

Indholdsfortegnelse:

Hvem gav månen navnet iapetus?
Hvem gav månen navnet iapetus?

Video: Hvem gav månen navnet iapetus?

Video: Hvem gav månen navnet iapetus?
Video: Tv-2 - De Første Kærester På Månen 2024, Kan
Anonim

Cassini opkaldte de fire måner, som han opdagede (Iapetus, Rhea, Dione og Tethys) Sidera Lodoicea eller Ludvigs stjerner efter kong Ludvig XIV.

Hvordan fik Iapetus-månen sit navn?

Navnet Iapetus kommer fra den græske gud (eller Titan) Iapetus, som er en søn af Uranus og Gaia, en bror til Kronus og far til Atlas og Prometheus. Som far til Prometheus betragtede de gamle grækere Iapetus som faderen til den menneskelige race.

Hvem gav månen navnet Hyperion?

Opdagelse og navngivning

Den sidste af de otte store satellitter, der skal opdages, Hyperion blev fundet lige efter, at den engelske astronom John Herschel foreslog månerne omkring den ringede planet blive opkaldt efter Titans.

Kan du se Iapetus fra Jorden?

Dette betyder, at den lyse halvkugle er synlig fra Jorden, når Iapetus er på den vestlige side af Saturn, og at den mørke halvkugle er synlig, når Iapetus er på den østlige side.

Hvilken farve er Iapetus-månen?

Iapetus er en måne med skarpe kontraster. Dens førende halvkugle er meget mørk med en let rødlig farve, mens dens bagerste halvkugle er meget lys. Det mørke område er et af de mørkeste terræn i solsystemet og er mørkere end asf alt.

Anbefalede: