Logo da.boatexistence.com

Hvad repræsenterer matzah?

Indholdsfortegnelse:

Hvad repræsenterer matzah?
Hvad repræsenterer matzah?

Video: Hvad repræsenterer matzah?

Video: Hvad repræsenterer matzah?
Video: Vajra, mala and bell documentary: Buddhist practice supports representing Buddha, Dharma, Sangha 2024, Kan
Anonim

På bordet er der også tre stykker matzah - et kikslignende usyret brød - der repræsenterer brødet israelitterne tog med sig, da de flygtede fra Egypten, og s altvand at repræsentere slavernes tårer.

Hvad er symbolikken ved matzah?

Også kaldet lidelsens brød (Lechem Oni på hebraisk), matzah symboliserer slaveriets modgang og det jødiske folks forhastede overgang til frihed.

Hvorfor spiser vi matzah i påsken?

Når ferien begynder efter solnedgang mandag (14. april), vil de spise matzo ved deres Seders, de rituelle påskemåltider. Den usyrede matzo minder om, at israelitterne, der flygtede fra slaveri med Faraas hær i hælene, ikke havde tid til at lade deres brød hæve og spiste flad matzo i stedet for.

Hvad er matzah, og hvorfor er det specielt?

Matzah er et sprødt, fladt, usyret brød, lavet af mel og vand, som skal bages, før dejen har nået at hæve. Det er den eneste type "brød", som jøder må spise under påsken, og det skal være lavet specielt til påskebrug under rabbinsk opsyn.

Hvad symboliserer afikomen?

Nogle jøder ser dette som et symbol på den ultimative forløsning fra lidelse, som kommer i slutningen af Seder; nogle ser det som en henvisning til påskeofferet, der plejede at blive ofret i det gamle tempel i Jerusalem; og nogle ser det som en påmindelse om, at de fattige altid skal sætte noget til side til det næste måltid, …

Anbefalede: