Logo da.boatexistence.com

Hvad er assembler-sprog?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er assembler-sprog?
Hvad er assembler-sprog?

Video: Hvad er assembler-sprog?

Video: Hvad er assembler-sprog?
Video: What Is Assembly Language? 2024, Juli
Anonim

I computerprogrammering er assemblersprog, nogle gange forkortet asm, et hvilket som helst programmeringssprog på lavt niveau, hvor der er en meget stærk overensstemmelse mellem instruktionerne i sproget og arkitekturens maskinkodeinstruktioner.

Hvad er assemblersprog i simple ord?

Et assemblersprog er et programmeringssprog, der kan bruges til direkte at fortælle computeren, hvad den skal gøre Et assemblersprog er næsten nøjagtigt som den maskinkode, som en computer kan forstå, bortset fra at den bruger ord i stedet for tal. En computer kan ikke rigtigt forstå et assemblerprogram direkte.

Hvad er assemblersprog med eksempel?

Typiske eksempler på store assemblersprogprogrammer fra denne tid er IBM PC DOS-operativsystemer, Turbo Pascal-kompileren og tidlige applikationer såsom regnearksprogrammet Lotus 1-2-3.

Hvad er assemblersprog til?

I dag bruges assemblersprog primært til direkte hardwaremanipulation, adgang til specialiserede processorinstruktioner eller til at løse kritiske ydeevneproblemer. Typiske anvendelser er enhedsdrivere, indlejrede systemer på lavt niveau og re altidssystemer.

Hvilke sprog er assemblersprog?

Assembly Language er grænsefladen mellem sprog på højere niveau (C++, Java osv.) og maskinkode (binær). For et kompileret sprog transformerer compileren kode på højere niveau til assemblersprogkode.

Anbefalede: