Logo da.boatexistence.com

Hvorfor udføres pt inr-testen?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor udføres pt inr-testen?
Hvorfor udføres pt inr-testen?

Video: Hvorfor udføres pt inr-testen?

Video: Hvorfor udføres pt inr-testen?
Video: OUH TALKS - Hæmostasevagt - hvem, hvordan, hvornår, hvorfor? 2024, Kan
Anonim

A prothrombin time (PT) er en test brugt til at hjælpe med at opdage og diagnosticere en blødningsforstyrrelse eller overdreven koagulationsforstyrrelse koagulationsforstyrrelse En overdreven koagulationsforstyrrelse, også kendt som en hyperkoagulerbar lidelse eller trombofili, er nogle menneskers tendens til at udvikle blodpropper i dele af kroppen, såsom de dybe vener i benene (kaldet venøs tromboemboli eller DVT) eller hjertearterierne (arteriel trombose). https://labtestsonline.org › overdreven-koagulationsforstyrrelser

overdreven koagulationsforstyrrelser | Laboratorietests online

; det internationale normaliserede forhold (INR) beregnes ud fra et PT-resultat og bruges til at overvåge, hvor godt den blodfortyndende medicin (antikoagulant) warfarin (Coumadin®) virker for at forhindre blod …

Hvorfor udføres PT-test på patientprøver?

Hvorfor udføres PT-tests? Læger tager PT-test for at tjekke for blødningsproblemer Et barn kan få testen, hvis de har haft mange blødninger eller blå mærker, har en medicinsk tilstand, der kan føre til problemer med koagulering, eller bliver opereret eller en procedure, der kan forårsage blødning.

Hvad er normalområdet for PT INR?

Normale resultater

Det meste af tiden er resultater givet som det, der kaldes INR (international normalized ratio). Hvis du ikke tager blodfortyndende medicin, såsom warfarin, er normalområdet for dine PT-resultater: 11 til 13,5 sekunder . INR på 0,8 til 1,1.

Hvad betyder det, hvis INR og PT er høje?

Jo højere din PT eller INR, jo længere tid tager dit blod at størkne. En forhøjet PT eller INR betyder, at dit blod tager længere tid om at størkne, end din læge mener er sundt for dig. Når din PT eller INR er for høj, har du en øget risiko for blødning.

Hvad sker der, hvis protrombintiden er høj?

Når PT er højt, tager det længere tid for blodet at størkne (f.eks. 17 sekunder). Dette sker norm alt, fordi leveren ikke laver den rigtige mængde blodkoagulationsproteiner, så koagulationsprocessen tager længere tid. En høj PT betyder norm alt, at der er alvorlig leverskade eller skrumpelever.

Anbefalede: