Logo da.boatexistence.com

Hvornår opstod paternalismen?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår opstod paternalismen?
Hvornår opstod paternalismen?

Video: Hvornår opstod paternalismen?

Video: Hvornår opstod paternalismen?
Video: Paternalism in Medicine: When Should We Override Patient Choice? 2024, Kan
Anonim

Begrebet paternalisme dukkede første gang op i det sene 19. århundrede som en underforstået kritik baseret på den iboende værdi af personlig frihed og autonomi, positioner elegant skitseret af Immanuel Kant i 1785 og John Stuart Mill i 1859.

Hvad betyder paternalisme i historien?

1: et system, hvorunder en myndighed forpligter sig til at levere behov eller regulere adfærd hos dem, der er under dens kontrol i forhold, der berører dem som enkeltpersoner såvel som i deres forhold til myndighed og til hinanden imperiets paternalisme med hensyn til dets kolonier.

Hvad er paternalistisk teori?

Paternalisme er en stats eller et individs indblanding i en anden person, mod deres vilje, og forsvaret eller motiveret af en påstand, som den person, der blandes med, vil have det bedre eller beskyttet mod skade.

Er Aristoteles anti-paternalistisk?

Aristoteles, troede også på et faderligt samfund, men hans ideer var baseret på troen på, at der eksisterer et naturligt hierarki. … Saint Thomas Aquinas tilsluttede sig Aristoteles' syn på paternalisme, det vil sige, at staten har ret og pligt til at handle faderligt over for sine undersåtter.

Hvorfor er medicinsk paternalisme forkert?

Ifølge den dominerende opfattelse er paternalisme forkert, når det griber ind i en persons autonomi Antag for eksempel, at jeg smider dine flødekager ud, fordi jeg mener, at det er dårligt at spise dem for dit helbred. Denne paternalistiske handling er forkert, når den forstyrrer din autonome beslutning om at spise flødekager.

Anbefalede: