Logo da.boatexistence.com

Hvornår skal en patient iltes?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår skal en patient iltes?
Hvornår skal en patient iltes?

Video: Hvornår skal en patient iltes?

Video: Hvornår skal en patient iltes?
Video: Strep Throat or Viral Sore Throat? Help me!!! Do I Need Antibiotics? 2024, Kan
Anonim

Oxygen er indiceret hos en patient med mætning 98 % på rumluft. Ilt er indiceret hos en patient, der lider af en akut MI, som har en mætning på 90 %. Ilt bør gives til alle patienter, der får et akut slagtilfælde, uanset iltmætning.

Hvornår skal en patient sættes på ilt?

Hjemmeiltbehandling er nyttig når dit niveau er 88 procent eller mindre. Nogle mennesker har kun brug for ekstra ilt på bestemte tidspunkter. For eksempel kan din læge fortælle dig, at du skal bruge iltbehandling, når du træner eller sover, eller hvis dit blodilt er 88 procent eller mindre.

Hvornår bør du ikke give en patient ilt?

Stop iltbehandling

Oxygenbehandling bør titreres nedad og stoppes når patienten er klinisk stabil, og arteriel iltning er tilstrækkelig med patientens vejrtrækningsrumsluft (BTS), 2007).

Hvad er indikationerne på iltning?

Den lettest accepterede indikation for supplerende iltning er hypoxæmi eller nedsatte niveauer af ilt i blodet. For den ellers raske patient er målene for iltmætning generelt på 92 til 98%.

Hvad er grunden til at sætte patienten i iltbehandling?

Oxygenbehandling kan blive ordineret til dig, når du har en tilstand, der får dit iltniveau i blodet til at være for lavt. Lavt iltindhold i blodet kan få dig til at føle dig åndenød, træt eller forvirret og kan skade din krop.

Anbefalede: