Logo da.boatexistence.com

Hvad er en næsten stjerne?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en næsten stjerne?
Hvad er en næsten stjerne?

Video: Hvad er en næsten stjerne?

Video: Hvad er en næsten stjerne?
Video: Twerking-Trine - Danmark har talent - Program 4 2024, Kan
Anonim

En kvasistjerne er en hypotetisk type ekstremt massiv og lysende stjerne, der kan have eksisteret tidligt i universets historie. I modsætning til moderne stjerner, som drives af kernefusion i deres kerne, ville en kvasistjernes energi komme fra materiale, der falder ned i et sort hul i sin kerne.

Hvad er kvasistjerner?

En kvasistjerne henviser til et objekt med masse svarende til en supermassiv stjerne, men hvis centrale kerne er kollapset til et sort hul (Begelman et al.)

Hvad er der inde i en kvasistjerne?

Ligesom almindelige stjerner er kvasistjerner gigantiske kugler af gas, der holdes sammen af tyngdekraften, med en energikilde i kernen … I en stjerne kommer denne energi fra kernereaktioner, mens den i en kvasistjerne kommer fra stråling genereret af stof, når den falder ned i det sorte hul.

Er kvasistjerne den største stjerne?

Quasi-stjerner er større end nogen stjerner, vi nogensinde har opdaget De tårner sig ikke kun op over vores sol - som, på trods af at de udgør over 99 % af solsystemets masse, er kun en gul dværg - men de overskygger alle andre dværgstjerner, kæmpestjerner, superkæmpestjerner og endda de imponerende hypergiganter.

Eksisterer kvasistjerner stadig?

De er teoretiserede stjerner, og er endnu ikke bevist at eksistere Kvasistjerner er massive blå stjerner, meget større end nutidens stjerner, som man troede havde eksisteret ved universets begyndelse. … Nogle kvasistjerner kan have skabt de supermassive sorte huller fundet i galakser.

Anbefalede: