Logo da.boatexistence.com

Hvad spiste graptolitter?

Indholdsfortegnelse:

Hvad spiste graptolitter?
Hvad spiste graptolitter?

Video: Hvad spiste graptolitter?

Video: Hvad spiste graptolitter?
Video: Writing on Stone - Graptolites and Ancient Ground (Short) 2024, Kan
Anonim

Graptoliter var sandsynligvis suspensionsfødere. De ville have fodret ved at si plankton og andre stykker mad fra vandet. Ligesom deres nulevende slægtninge (dyr kaldet pterobranchs), brugte de sandsynligvis små hår (cilia) knyttet til en fangarm til at få fat i mad.

Hvad var graptolitternes livsstil?

Miljø. De tidligste graptolitter levede på havbunden, knyttet til kampesten eller dannede opretstående kogler med rod i blødt mudder Dette er stadig livsstilen for de levende slægtninge til graptolitter. I begyndelsen af den ordoviciske periode blev graptolitterne frit svævende.

Hvad er Graptolite lavet af?

Ligesom koraller var de koloniale - hver graptolit bestod af mange små individuelle dyr, alle sammenkædet til en enkelt koloni. I modsætning til koraller var de fleste graptolitkolonier dog ikke knyttet til havbunden, men flød nær overfladen af havene og spiste af små stykker mad i vandet.

Lever graptolitter i dag?

Graptolitter- fossile og levende. … Nu forstår vi graptolitter som en næsten uddød gruppe af Hemichordata, søstergruppen til den mere udbredte Enteropneusta, der findes i alle marine miljøer.

Er graptolitter hvirveldyr?

Med andre ord kan Graptolites betragtes som forfædre til hvirveldyr. De levede i de lerholdige havbunde i små oceaniske kolonier sammensat af et chitinøst eksoskelet.

Anbefalede: