Logo da.boatexistence.com

Ville et sår dukke op på en ultralyd?

Indholdsfortegnelse:

Ville et sår dukke op på en ultralyd?
Ville et sår dukke op på en ultralyd?

Video: Ville et sår dukke op på en ultralyd?

Video: Ville et sår dukke op på en ultralyd?
Video: The Seven Signs of Stomach Ulcers 2024, Kan
Anonim

Patienter spørger ofte, om ultralyd kan vise mavesår. Ultralydteknologi kan ikke finde sår, men det kan andre typer diagnostiske tests. Læger anmoder norm alt om en test for de bakterier, der forårsager mavesår, en røntgenserie eller en endoskopi.

Hvilke maveproblemer kan en ultralyd opdage?

En abdominal ultralyd kan hjælpe din læge med at vurdere årsagen til mavesmerter eller oppustethed. Det kan hjælpe med at tjekke for nyresten, leversygdomme, tumorer og mange andre tilstande. Din læge kan anbefale dig at få foretaget en abdominal ultralyd, hvis du har risiko for en abdominal aortaaneurisme.

Hvordan opdager du et sår?

Den eneste måde, din læge kan sige med sikkerhed, om du har et sår, er at se. De kan bruge en række røntgenstråler eller en test kaldet endoskopi. Denne test giver dem mulighed for at føre et tyndt, bøjet rør ned i din hals og ind i din mave og tyndtarm.

Kan mavesår påvises ved en blodprøve?

Den mest almindelige laboratorietest til diagnosticering af mavesår er en blod test for tilstedeværelsen af antistoffer mod H. pylori. Der kan udtages en afføringsprøve for at lede efter H. pylori-antigenet.

Kan du se maven på en ultralyd?

Der er flere typer ultralydstests. Hver bruger en sonde designet til at afbilde specifikke områder af kroppen. En abdominal ultralyd viser organer og andet blødt væv (såsom blodkar) inde i din mave (mave).

Anbefalede: