Logo da.boatexistence.com

Har den laveste kationbytterkapacitet?

Indholdsfortegnelse:

Har den laveste kationbytterkapacitet?
Har den laveste kationbytterkapacitet?

Video: Har den laveste kationbytterkapacitet?

Video: Har den laveste kationbytterkapacitet?
Video: Слабонервным не смотреть! Мужик на ЗАПОРОЖЦЕ УДИВИЛ внедорожники на бездорожье! 2024, Kan
Anonim

Sand har ingen kapacitet til at udveksle kationer, fordi det ikke har nogen elektrisk ladning. Det betyder, at sandjord som f.eks. podzoljord har meget lav CEC, men dette kan forbedres ved at tilføje organisk materiale.

Hvad er en lav kationbytterkapacitet?

Jordkationbytterkapacitet (CEC) er et betydeligt tal for en vigtig jordegenskab. … Hvis CEC-tallet er lavt, ikke mange molekyler er i stand til at binde (reagere) til partikeloverfladen Hvis tallet er højt, kan et større antal molekyler binde sig til partiklens overflade.

Hvorfor har kaolinit lav CEC?

Ved 10–30 cm dybde falder indholdet af organisk stof dog, og jorden har også et lavt lerindhold, og dermed et lavt CEC. CEC stiger i undergrundslagene på grund af en stigning i lerindholdet. Den dominerende ler i denne jord er dog kaolinit, så CEC-værdierne forbliver lave sammenlignet med mange lerjorde.

Har organisk stof en lav CEC?

Organisk stof har en meget høj CEC fra 250 til 400 meq/100 g (Moore 1998). Fordi en højere CEC norm alt indikerer, at mere ler og organisk materiale er til stede i jorden, har høj CEC-jord generelt større vandholdende kapacitet end lav CEC-jord.

Hvad er en høj kationbytterkapacitet?

Definition af kationbytterkapacitet

Jo højere CEC, jo højere er den negative ladning, og jo flere kationer kan holdes CEC måles i milliækvivalenter pr. 100 gram jord (meq/100g). En meq er antallet af ioner, der tilsammen udgør en bestemt mængde elektriske ladninger.

Anbefalede: