Logo da.boatexistence.com

Var man tidligere givet rabiessprøjter i maven?

Indholdsfortegnelse:

Var man tidligere givet rabiessprøjter i maven?
Var man tidligere givet rabiessprøjter i maven?

Video: Var man tidligere givet rabiessprøjter i maven?

Video: Var man tidligere givet rabiessprøjter i maven?
Video: POTS: Therapeutic Options: Blair Grubb, MD 2024, Kan
Anonim

Nej, rabiesvaccinen er ikke blevet givet i maven siden 1980'erne Til voksne bør den kun gives i deltoidmuskelen i overarmen (administration til glutealområdet anbefales IKKE, da undersøgelser har vist, at dette kan resultere i et mindre effektivt immunrespons).

Hvor mange skud er der i maven mod rabies?

Rabiesvacciner er bedre nu

“De har meget lave forekomster af bivirkninger, og de er mere potente, så vi har kun brug for en serie på fire skud i modsætning til 13 skuddu ville få i maven i den gamle version af vaccinen,” sagde Wallace.

Hvor på kroppen gives en rabiessprøjte?

For voksne bør vaccinationen altid gives intramuskulært i deltoideusområdet (armen). For børn er det anterolaterale aspekt af låret også acceptabelt.

Hvorfor gives rabiesvaccine efter hundebid?

q 13: Under hvilke forhold skal vi vaccinere mod rabies efter at være blevet bidt? Post-exposure rabies profylakse (PEP) er obligatorisk, hvis du bliver bidt af en hund, kat eller et andet dyr, der er rabies eller mistænkes for at være inficeret med rabies.

Hvornår blev rabiesvaccine første gang brugt?

Louis Pasteur udviklede den tidligste effektive vaccine mod rabies, der første gang blev brugt til at behandle et menneskeligt bidoffer 6. juli 1885 [13].

Anbefalede: