Logo da.boatexistence.com

Er nefelin en kvarts?

Indholdsfortegnelse:

Er nefelin en kvarts?
Er nefelin en kvarts?

Video: Er nefelin en kvarts?

Video: Er nefelin en kvarts?
Video: Петрография 06. Породообразующие минералы магматических пород. 2024, Kan
Anonim

Nefelin dannes kun i silicafattige sten. Det er næsten aldrig forbundet med kvarts. Det kan findes i nogle kontaktmetamorfoserede bjergarter ellers forekommer det i alkaliske komplekser i magmatiske bjergarter. Nepheline findes mest i klippen Nepheline Syenite i naturen.

Hvordan kan du kende forskel på kvarts og nefelin?

Ligner feldspat, men nefelin er enakset, mangler god sp altning og tvilling og har en lav dobbeltbrydning. Nephelin er blødere end kvarts og adskiller sig i optisk tegn Nephelin forekommer i alkalirige, siliciumfattige magmatiske bjergarter (nepelinsyenit, foidit og fonolit).

Hvilken slags mineral er nefelin?

Nefelin, også kaldet nefelit eller eleolit, det mest almindelige feldspathoidmineral , et aluminosilikat af natrium og kalium [(Na, K)AlSiO4]. Det bruges nogle gange som erstatning for feldspat til fremstilling af glas og keramik.

Hvad er nefelinrock?

Nepheline, også kaldet nefelit (fra oldgræsk νεφέλη (nephélē) 'sky'), er et stendannende mineral i feldspathoidgruppen – et silica-undermættet aluminiumsilikat, Na3 KAl4Si4O16, der forekommer i påtrængende og vulkanske bjergarter med lavt silica, og i deres tilknyttede pegmatitter.

Er nefelin en sten eller et mineral?

Nepheline er et vigtigt feldspathoid-mineral Det er hvidt, gråt eller gult i farven med en glasagtig glans og en dårlig sp altning. Navnet Nepheline kommer fra det græske ord nephele, som betyder "sky", fordi det bliver stærkt sløret, når det puttes i stærk syre. Nefelin dannes kun i silicafattige bjergarter.

Anbefalede: