Logo da.boatexistence.com

Indeholder nukleosidtrifosfater altid adenin?

Indholdsfortegnelse:

Indeholder nukleosidtrifosfater altid adenin?
Indeholder nukleosidtrifosfater altid adenin?

Video: Indeholder nukleosidtrifosfater altid adenin?

Video: Indeholder nukleosidtrifosfater altid adenin?
Video: ❋ Самоисцеление! ~ Подщелачивание + Регенерация + Иммунитет + Снятие воспаления + Детокс 2024, Kan
Anonim

Nukleosidtrifosfat er et nitrogenholdigt basemolekyle sammensat af fosfatgrupper og sukkerarter (enten ribose eller deoxyribose). … Mulighed b) Indeholder altid nitrogenbaseadenin -- Dette er forkert, fordi nukleosidtrifosfat ikke indeholder nitrogenbaseadenin.

Hvad er forskellen mellem et nukleosidtrifosfat og et nukleotid?

Nukleosider består af et 5-kulstofsukker (pentose) forbundet til en nitrogenholdig base gennem en 1'-glykosidbinding. Nukleotider er nukleosider med et variabelt antal fosfatgrupper forbundet til 5'-kulstoffet. Nukleosidtrifosfater er en specifik type nukleotid.

Indeholder nukleotid adenin?

Nukleotid

Et nukleotid består af et sukkermolekyle (enten ribose i RNA eller deoxyribose i DNA) bundet til en fosfatgruppe og en nitrogenholdig base. Baserne brugt i DNA er adenin (A), cytosin (C), guanin (G) og thymin (T). I RNA overtager basen uracil (U) stedet for thymin.

Hvad består nukleosid af?

Et nukleosid består ganske enkelt af en nukleobase (også kaldet en nitrogenholdig base) og et sukker med fem kulstofatomer (ribose eller 2'-deoxyribose), hvorimod et nukleotid er sammensat af en nukleobase, et sukker med fem kulstofatomer og en eller flere fosfatgrupper.

Hvad er dNTP'er lavet af?

dNTP står for deoxyribonukleotidtriphosphat. Hver dNTP består af en fosfatgruppe, et deoxyribosesukker og en nitrogenholdig base. Der er fire forskellige dNTP'er og kan opdeles i to grupper: purinerne og pyrimidinerne.

Anbefalede: