Logo da.boatexistence.com

Hvor kom amish fra?

Indholdsfortegnelse:

Hvor kom amish fra?
Hvor kom amish fra?

Video: Hvor kom amish fra?

Video: Hvor kom amish fra?
Video: INSIDE THE AMISH COMMUNITY: A road trip through Lancaster/Pennsylvania 2024, Kan
Anonim

Amish-kirkens historie begyndte med et skisma i Schweiz i en gruppe schweiziske og alsaciske mennonittiske anabaptister i 1693 ledet af Jakob Ammann. De, der fulgte Ammann, blev kendt som Amish. I anden halvdel af det 19. århundrede delte Amish sig i Old Order Amish og Amish Mennonites.

Hvor kom Amish fra til USA, og hvornår?

Amish begyndte at emigrere til Nordamerika tidligt i det 18. århundrede; de slog sig først ned i det østlige Pennsylvania, hvor der er en stor bosættelse tilbage.

Hvor bosatte Amish sig først i Amerika?

Amish og mennonitterne slog sig begge ned i Pennsylvania som en del af William Penns "hellige eksperiment" med religiøs tolerance. Den første betydelige gruppe af Amish ankom til Lancaster County i 1720'erne eller 1730'erne.

Hvem bragte Amish til Amerika?

Mange Amish og Mennonitter accepterede William Penns tilbud om religionsfrihed som en del af Penns "hellige eksperiment" med religiøs tolerance. De slog sig ned i det, der senere blev kendt som Pennsylvania. Den første større gruppe Amish ankom til Lancaster County i 1720'erne eller 1730'erne.

Hvilket sprog taler amisherne?

Pennsylvania Dutch er det sprog, der bruges af Amish-befolkningen her i Lancaster County. Det anses for at være deres første og modersmål. Amish-familien lærer at læse, skrive og tale på engelsk, så de kan kommunikere med 'omverdenen'.

Anbefalede: