Logo da.boatexistence.com

Er narkotest lovlig i Indien?

Indholdsfortegnelse:

Er narkotest lovlig i Indien?
Er narkotest lovlig i Indien?

Video: Er narkotest lovlig i Indien?

Video: Er narkotest lovlig i Indien?
Video: Politivold - politiet overfalder mand 2024, Kan
Anonim

Ligesom tilståelser har narkoanalyse tests generelt ikke juridisk gyldighed, da de er lavet af en halvbevidst person, er ikke tilladt i retten. Retten kan dog indrømme begrænset formalitet efter at have overvejet de omstændigheder, hvorunder prøven blev opnået.

Er narkotikatest ulovlig i Indien?

Forfatningsmæssige og juridiske bestemmelser om narkoanalyse i Indien. Ligesom tilståelser har Narkoanalysetest generelt ikke juridisk gyldighed, da de er lavet af en halvbevidst person, ikke er tilladt i retten. … Hovedbestemmelsen vedrørende kriminalitetsefterforskning og retssag i den indiske forfatning er art. 20(3).

Hvem kan give tilladelse til narkotest?

New Delhi: Højesteret sagde onsdag, at såkaldt narkoanalyse, hjernekortlægning og polygraftest ikke kan udføres på nogen person uden deres samtykke.

Er narkotest skadelig?

En uhensigtsmæssig dosis eller brug af lægemidlet kan pludselig sænke blodtrykket og stoppe respirationen, så narkoanalyse er meget risikabelt for mennesker med luftvejslidelser som astma. Narkoanalysetest rejser også adskillige juridiske, etiske og medicinske spørgsmål.

Hvorfor er narco ikke tilladt i retten?

De anvendte stoffer garanterer ikke, at forsøgspersonen kun taler sandt. Udsagnene i en hypnotisk tilstand er ikke frivillige og er heller ikke i en klar sindstilstand; derfor er disse ikke blevet optaget som bevis i domstolen.

Anbefalede: