Logo da.boatexistence.com

Hvordan fungerer en harquebus?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan fungerer en harquebus?
Hvordan fungerer en harquebus?

Video: Hvordan fungerer en harquebus?

Video: Hvordan fungerer en harquebus?
Video: How to care for clothes + 6 laundry hacks | Justine Leconte 2024, Kan
Anonim

Harquebussen blev opfundet i Spanien i midten af det 15. århundrede. Den blev ofte affyret fra en støtte, mod hvilken rekylen blev overført fra en krog på pistolen. Dets navn ser ud til at stamme fra tyske ord, der betyder "hooked gun". Boringen varierede, og dens effektive rækkevidde var mindre end 650 fod (200 m).

Hvor nøjagtig var en arquebus?

Arkebussen er en opfindelse fra slutningen af det 15. århundrede, og den bør have samme nøjagtighed som en brun bess eller en tændstiklås fra det 17. århundrede Den eneste afgørende faktor er vindingen (gabet mellem tønden og bolden) og tøndens rethed, begge disse ændrede sig virkelig ikke meget før det 19. århundrede.

Hvorfor var Harquebus vigtig?

Det kunne have dukket op i Det Osmanniske Rige så tidligt som i 1465 og i Europa lidt før 1475. Den tunge arquebus, som dengang blev kaldt en musket, blev udviklet til bedre at trænge igennem pladepanser og dukkede op i Europa omkring 1521. … Matchlock-arquebus anses for at være forløberen til flintlock-musketen.

Hvordan fungerer matchlock?

Tændstiklåsen var den første mekaniske affyringsanordning. Den bestod af en S-formet arm, kaldet en serpentine, der holdt en tændstik, og en udløseranordning, der sænkede serpentinen, så den tændte tændstik ville affyre priming-pulveret i den vedhæftede gryde til siden af tønden.

Hvad betyder ordet Harquebus?

: en tændstikpistol opfundet i det 15. århundrede, som var bærbar, men tung og norm alt blev affyret fra en støtte.

Anbefalede: