Logo da.boatexistence.com

Hvor foregår pentosephosphat-vejen?

Indholdsfortegnelse:

Hvor foregår pentosephosphat-vejen?
Hvor foregår pentosephosphat-vejen?

Video: Hvor foregår pentosephosphat-vejen?

Video: Hvor foregår pentosephosphat-vejen?
Video: Metabolism | Pentose Phosphate Pathway 2024, Kan
Anonim

Pentosephosphatvejen finder sted i cellens cytosol, samme sted som glykolyse. De to vigtigste produkter fra denne proces er ribose-5-phosphat-sukkeret, der bruges til at lave DNA og RNA, og NADPH-molekylerne, som hjælper med at opbygge andre molekyler.

Forekommer pentosephosphatvejen i hjernen?

Pentosephosphatvejen (PPP) er en essentiel metabolisk vej i hjernens glukosemetabolisme. Under normale forhold spiller PPP en mindre rolle i det samlede glukoseforbrug.

Forekommer pentosefosfatvejen i leveren?

NADPH-udnyttende veje, såsom fedtsyresyntese, genererer NADP+, som stimulerer glucose-6-phosphat-dehydrogenase til at producere mere NADPH. Hos pattedyr forekommer PPP udelukkende i cytoplasmaet; det viser sig at være mest aktivt i leveren, mælkekirtlen og binyrebarken.

Forekommer pentosephosphatvejen i muskler?

DIREKTE oxidation af glucose-6-phosphat gennem pentosephosphatvejen er kendt for at forekomme i forskellige dyr væv. … Aktiviteten af disse enzymer i skeletmuskulaturen er usædvanlig lav sammenlignet med aktiviteten af de fleste andre undersøgte pattedyrvæv1.

Hvad er funktionen af pentosephosphatvejen?

Pentosephosphatvejen opfylder alle organismers behov for en kilde til nikotinamidadenindinukleotidphosphat (NADPH) til brug i reduktiv biosyntese, såsom fedtsyre, kolesterol, neurotransmitter og nukleotidbiosyntese, og syntetiserer femkulstofsukker (figur 1).

Anbefalede: