Logo da.boatexistence.com

Er trp-operon inducerbare eller undertrykkelige?

Indholdsfortegnelse:

Er trp-operon inducerbare eller undertrykkelige?
Er trp-operon inducerbare eller undertrykkelige?

Video: Er trp-operon inducerbare eller undertrykkelige?

Video: Er trp-operon inducerbare eller undertrykkelige?
Video: Repressible and Inducible Operons 2024, Kan
Anonim

trp-operonen er et undertrykkeligt system. Den primære forskel mellem undertrykkelige og inducerbare systemer er resultatet, der opstår, når effektormolekylet binder til repressoren.

Hvorfor er trp-operon inducerbar eller undertrykkelig?

trp-operonen er et undertrykkeligt system; dette operon udtrykkes altid, medmindre tryptofan, corepressoren, bliver tilgængelig i cellen. Når tryptofan er til stede, undertrykker det ekspressionen af gener i denne operon. Denne forskel mellem inducerbare og undertrykkelige systemer er lille, men betydelig.

Er tryptofan en undertrykkelig operon?

Tryptofan (trp)-operonsystemet er en type af undertrykkeligt operonsystemDet blev udarbejdet af Jacob og Monod i 1953. … Når tryptofan er til stede, binder det trp-repressoren og inducerer en konformationsændring i dette protein, hvilket gør det i stand til at binde trp-operatoren og forhindre transkription (operon er undertrykt).

Hvilken type operon er trp-operonen?

trp-operonen er et klassisk eksempel på en undertrykkelig operon Når tryptofan akkumuleres, binder tryptofan sig til en repressor, som derefter binder til operatøren, hvilket forhindrer yderligere transskription. Lac-operonen er et klassisk eksempel på en inducerbar operon. Når laktose er til stede i cellen, omdannes den til allolactose.

Er trp-operon positiv undertrykkelig?

Trp-operonet indeholder også i modsætning til lac-operonet et lederpeptid og en attenuatorsekvens, som muliggør gradueret regulering. Det er et eksempel på undertrykkelig negativ regulering af genekspression.

Anbefalede: