Logo da.boatexistence.com

Har ret til selvbestemmelse?

Indholdsfortegnelse:

Har ret til selvbestemmelse?
Har ret til selvbestemmelse?

Video: Har ret til selvbestemmelse?

Video: Har ret til selvbestemmelse?
Video: Ret til selvbestemmelse og inddragelse 2024, Kan
Anonim

I bund og grund er retten til selvbestemmelse et folks ret til at bestemme sin egen skæbne. Specielt giver princippet et folk mulighed for at vælge sin egen politiske status og bestemme sin egen form for økonomisk, kulturel og social udvikling.

Hvad betyder ret til selvbestemmelse?

Selvbestemmelse betegner folks juridiske ret til at bestemme deres egen skæbne i den internationale orden Selvbestemmelse er et kerneprincip i international ret, som udspringer af international sædvaneret, men også anerkendt som et generelt retsprincip og nedfældet i en række internationale traktater.

Er selvbestemmelse en forfatningsmæssig ret?

Artikel 1, fælles for begge pagter, lyder: ' Alle folk har ret til selv-bestemmelse. I kraft af denne ret bestemmer de frit deres politiske status og forfølger frit deres økonomiske, sociale og kulturelle udvikling«.

Hvem er underlagt retten til selvbestemmelse?

Oprindeligt udtænkt tilhørte retten til selvbestemmelse befolkningen eller folket i en fast territorial enhed, specifikt folk undertrykt af en kolonimagt.

Hvad er selvbestemmelse?

Selvbestemmelse, processen, hvorved en gruppe mennesker, som norm alt besidder en vis grad af national bevidsthed, danner deres egen stat og vælger deres egen regering.

Anbefalede: