Logo da.boatexistence.com

Hvad er det euklidiske rum?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er det euklidiske rum?
Hvad er det euklidiske rum?

Video: Hvad er det euklidiske rum?

Video: Hvad er det euklidiske rum?
Video: Geometry: Non-Euclidean vs. Euclidean : High School Math Help 2024, Kan
Anonim

Euklidisk rum er det grundlæggende rum i klassisk geometri. Oprindeligt var det det tredimensionelle rum i euklidisk geometri, men i moderne matematik er der euklidiske rum af enhver ikke-negativ heltaldimension, inklusive det tredimensionelle rum og det euklidiske plan.

Hvad definerer et euklidisk rum?

Euklidisk rum, I geometri, et to- eller tredimensionelt rum, hvor aksiomer og postulater for euklidisk geometri gælder; også et mellemrum i et vilkårligt begrænset antal dimensioner, hvor punkter er udpeget med koordinater (en for hver dimension), og afstanden mellem to punkter er givet af en afstandsformel.

Hvad er et euklidisk rum i lineær algebra?

Definition 1 (Euklidisk rum) Et euklidisk rum er et endeligt-dimensionelt vektorrum over realerne R, med et indre produkt 〈·, ·〉.

Hvad er euklidisk og ikke-euklidisk rum?

Mens euklidisk geometri søger at forstå geometrien af flade, todimensionelle rum, ikke-euklidisk geometri studier buede snarere end flade overflader Selvom euklidisk geometri er nyttig i mange felter, i nogle tilfælde kan ikke-euklidisk geometri være mere nyttig.

Hvad er forskellen mellem euklidisk og kartesisk rum?

Et euklidisk rum er geometrisk rum, der opfylder Euklids aksiomer. Et kartesisk mellemrum er sættet af alle ordnede par af reelle tal, f.eks. et euklidisk rum med rektangulære koordinater.

Anbefalede: