Logo da.boatexistence.com

Hvem henrettede Marie Antoinette?

Indholdsfortegnelse:

Hvem henrettede Marie Antoinette?
Hvem henrettede Marie Antoinette?

Video: Hvem henrettede Marie Antoinette?

Video: Hvem henrettede Marie Antoinette?
Video: Liselotte | Woman 2024, Kan
Anonim

Den 21. september 1792 blev monarkiet afskaffet. Louis XVI blev henrettet med guillotine den 21. januar 1793. Marie Antoinettes retssag begyndte den 14. oktober 1793, og to dage senere blev hun dømt af Revolutionsdomstolen for højforræderi og henrettet, også ved guillotinen, på Place de la Révolution.

Hvad sagde Marie Antoinette til sin bøddel?

Da Marie Antoinette gik op ad trappen til guillotinen, trådte hun ved et uheld på bødlens fod og sagde til ham " Undskyld mig, sir, det var min hensigt ikke at gøre det. "

Hvilket forræderi begik Marie Antoinette?

Efter en kort retssag blev Marie Antoinette selv dømt for forræderi og også for seksuelt misbrug af sin søn i oktober 1793. Den 16. oktober blev hun også henrettet med guillotine. Hun var 37 år gammel.

Er Marie Antoinette uskyldig?

Selvom Marie Antoinette var uskyldig i enhver involvering, var hun ikke desto mindre skyldig i folkets øjne. Marie Antoinette nægtede at lade offentlig kritik ændre sin adfærd og begyndte i 1786 at bygge Hameau de la Reine, et ekstravagant tilflugtssted nær Petit Trianon i Versailles.

Hvad var det sidste Marie Antoinette sagde?

Marie Antoinette blev henrettet med guillotine den 16. oktober 1793. Hendes sidste ord var " Jeg er ked af det, herre, det var ikke min mening at sætte det der" (hun havde trådt på bødlens fod). Hendes ekstraordinære historie om hybris og nemesis fortæller os ikke, hvordan hun virkelig var – vi kan kun gætte.

Anbefalede: