Logo da.boatexistence.com

Hvilken nedsat nyrereserve?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken nedsat nyrereserve?
Hvilken nedsat nyrereserve?

Video: Hvilken nedsat nyrereserve?

Video: Hvilken nedsat nyrereserve?
Video: Regulation of Renal Blood Flow 2024, Kan
Anonim

Kronisk nyresvigt er det progressive tab af nefroner, der resulterer i permanent kompromittering af nyrefunktionen.

Hvad betyder nedsat nyrefunktion?

Et alvorligt fald i nyrefunktionen kan føre til en ophobning af toksiner og urenheder i blodet. Dette kan få folk til at føle sig trætte, svage og kan gøre det svært at koncentrere sig. En anden komplikation til nyresygdom er anæmi, som kan forårsage svaghed og træthed.

Hvad betyder nyrereserve?

Den nyrefunktionelle reserve blev defineret som nyrens evne til at øge renal plasmaflow (RPF) og glomerulær filtreringshastighed (GFR) efter en stimulus som en proteinbelastning. Fraværet af RFR definerer en tilstand af hyperfiltration, som synes at være en skadelig faktor for udviklingen af nyresvigt.

Hvilket stadium er nyrereserven?

Konklusion: Nyrereserven falder ubønhørligt med progression af CKD fra 23,4 % i normal til 6,7 % i fase 4 CKD Men RR kan også blive fuldstændig udmattet, selv med en normal eller med et minim alt fald i basal GFR. Nyrerne kan bevare noget RR, selv op til GFR-niveauet på 15 ml/min.

Hvad forårsager nedsat nyrefunktion?

Diabetes er den mest almindelige årsag til nyresvigt. Ukontrolleret højt blodsukker kan skade nyrerne. Skaderne kan blive værre over tid. Diabetisk nefropati eller nyreskade forårsaget af type 1- eller type 2-diabetes kan ikke vendes.

Anbefalede: