Logo da.boatexistence.com

Hvilke midler til eksoforisk?

Indholdsfortegnelse:

Hvilke midler til eksoforisk?
Hvilke midler til eksoforisk?

Video: Hvilke midler til eksoforisk?

Video: Hvilke midler til eksoforisk?
Video: Den store historien - Arbeiderpartiet og Norge 2024, Juli
Anonim

/ (ˌɛksəʊˈfɒrɪk) / adjektiv . grammatik, der angiver eller relaterer til et pronomen såsom "jeg" eller "du", hvis betydning bestemmes af reference uden for diskursen snarere end af et forudgående eller efterfølgende udtrykSammenlign anafora.

Hvad er endoforisk og eksoforisk?

At pege udad på teksten er kendt som en eksoforisk reference, der præsenterer sproget for at pege på den eksterne kontekst. at pege indad i teksten er kendt som endoforisk reference, som forbinder budskabet med dets tekstmæssige kontekst; den indeholder den betydning, der er gentagende i teksten.

Hvad er eksoforisk kontekst?

Eksoforisk reference opstår når et ord eller en sætning refererer til noget uden for diskursen. Her er nogle eksempler på eksoforiske referencer: "De er forsinket igen, kan du tro det? "

Hvad menes med anaforisk?

: af eller relateret til anafora en anaforisk brug, især: er et ord eller en sætning, der tager sin reference fra et andet ord eller en sætning og især fra et foregående ord eller sætning - sammenlign kataforisk.

Hvad er endoforisk reference?

Endophora refererer til fænomenet med udtryk, der får deres reference fra noget i den omgivende tekst (endoforer) … Hun lå på stranden", "hun" er en endofor udtryk, fordi det refererer til noget, der er nævnt andetsteds i teksten, dvs. "Sally ".

Anbefalede: