Hvad betyder theravada i buddhismen?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder theravada i buddhismen?
Hvad betyder theravada i buddhismen?

Video: Hvad betyder theravada i buddhismen?

Video: Hvad betyder theravada i buddhismen?
Video: Theravada and Mahayana Buddhism | World History | Khan Academy 2024, September
Anonim

Theravada (Pali: thera "ældste" + vada "ord, doktrin"), " De ældstes Lære", er navnet på den buddhistiske skole, der tegner dens skriftmæssige inspiration fra Pali-kanonen eller Tipitaka, som forskere generelt accepterer som den ældste optegnelse over Buddhas lære.

Hvad betyder Theravada bogstaveligt?

Historie og etymologi for Theravada

Pali theravāda, bogstaveligt t alt, de ældstes doktrin.

Hvad er sandt om Theravada-buddhismen?

Theravada-buddhismen er ældre og den mere konservative af buddhismens to hovedopdelinger og omtales ofte som 'de ældstes traditioner'. Mange Theravada-buddhister følger Buddhas lære nøjagtigt, og mange af dem er munke eller nonner. Theravada-buddhister stræber efter at være arhats.

Hvad er Theravada-buddhismens hovedfokus?

Theravada-buddhismen lægger vægt på at opnå selvfrigørelse gennem egen indsats. Meditation og koncentration er vitale elementer på vejen til oplysning. Den ideelle vej er at dedikere sig selv til fuldtids klosterliv.

Hvorfor tror Theravada-buddhister?

Theravada-buddhister tror , at når Buddha døde, forsvandt han De tror, at mirakler er mulige, og at det at udføre mirakler bør frarådes, medmindre de hjælper vejen til oplysning. Nøgleoverbevisningerne i Theravada-traditionen omfatter: Buddhaen var en mand ved navn Siddhartha Gautama.

Anbefalede: