Logo da.boatexistence.com

Hvorfor er newari-kulturen vigtig?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor er newari-kulturen vigtig?
Hvorfor er newari-kulturen vigtig?

Video: Hvorfor er newari-kulturen vigtig?

Video: Hvorfor er newari-kulturen vigtig?
Video: Justin Bieber - Never Say Never ft. Jaden 2024, Kan
Anonim

Newars er kendt for deres bidrag til kultur, kunst og litteratur, handel, landbrug og køkken I dag rangerer de konsekvent som det mest økonomisk, politisk og soci alt avancerede samfund i Nepal, ifølge det årlige Human Development Index udgivet af UNDP.

Hvad er Newari-kultur?

Newari-folk er en blanding af indo-ariske og tibeto-burmanske etniciteter De indo-ariske grupper kom fra Indien og simulerede den eksisterende tibeto-burmanske kultur. Mens det oprindelige sprog og kultur overlevede, bragte indo-arierne hinduismen og kastesystemets sociale struktur over.

Hvad er Newari berømt for?

Newars er kendt for deres bidrag til kultur, kunst og litteratur, handel, landbrug og køkken. I dag rangerer de konsekvent som det mest økonomisk, politisk og soci alt avancerede samfund i Nepal, ifølge det årlige Human Development Index udgivet af UNDP.

Hvad er Newars hovedbeskæftigelse?

Newars har traditionelt været involveret i landbrug, handel og håndværk, og disse er fortsat deres hovederhverv i dag. Med moderniseringen af Nepal har mange imidlertid fundet vej til offentlige, administrative, professionelle og gejstlige erhverv.

Hvem er forfædrene til Newars?

Forfædrene til Shrestha blev udmigreret fra Bhaktapur og Patan. Der er nogle beviser for Newars' migration fra Patan (Lewish & Shakya, 1988).

Anbefalede: