Logo da.boatexistence.com

Hvornår skal der foretages en testikel-selvundersøgelse?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår skal der foretages en testikel-selvundersøgelse?
Hvornår skal der foretages en testikel-selvundersøgelse?

Video: Hvornår skal der foretages en testikel-selvundersøgelse?

Video: Hvornår skal der foretages en testikel-selvundersøgelse?
Video: Performing a Testicular Self Exam [Dr. Claudia] 2024, Kan
Anonim

Det bedste tidspunkt til selvundersøgelse er efter et varmt bad eller brusebad, når pungens hud er afslappet. Hvis du bemærker en klump eller ændringer som nævnt ovenfor, bør du søge læge og planlægge en tid med det samme.

Hvornår skal du lave en testikel-selvundersøgelse?

Testikelundersøgelsen skal begynde ved 15 års alderen og fortsætte til 40 år Det er vigtigt at lave undersøgelsen hver måned for at finde eventuelle ændringer. Det bedste tidspunkt at undersøge dine testikler er lige efter et varmt bad eller brusebad. Pungens hud er mest afslappet på dette tidspunkt, og testiklerne kan lettere mærkes.

Hvor ofte skal en TSE eller testikel-selvundersøgelse foretages?

Testikel-selvundersøgelse tager kun et minut. Sigt efter at udføre TSE omkring en gang hver fjerde uge eller deromkring.

Anbefales selvtestikelundersøgelser?

Haggerty rapporterede, at testikel-selvundersøgelse er den mest effektive metode til tidlig påvisning af scrotal-sygdom. Som konklusion bør testikel-selvundersøgelse hos unge og voksne mænd rutinemæssigt udføres for tidlig diagnose af testikelsygdomme, især varicocele

Hvordan udfører du en testikel-selvundersøgelse?

For at udføre en testikel-selvundersøgelse, tag fat i og rul testiklen mellem dine tommelfingre og pegefingre, mærke efter klumper, hævelse, hårdhed eller andre ændringer. En testikel-selvundersøgelse er en inspektion af dine testiklers udseende og følelse.

Anbefalede: