Logo da.boatexistence.com

Hvad betyder borgerkrig?

Indholdsfortegnelse:

Hvad betyder borgerkrig?
Hvad betyder borgerkrig?

Video: Hvad betyder borgerkrig?

Video: Hvad betyder borgerkrig?
Video: HISTORIEN OM KU KLUX KLAN 2024, Kan
Anonim

En borgerkrig, også kendt som en intrastatskrig i polemologi, er en krig mellem organiserede grupper i samme stat. Målet for den ene side kan være at tage kontrol over landet eller en region, at opnå uafhængighed for en region eller at ændre regeringens politikker.

Hvad er en borgerkrig helt præcist?

Borgerkrig, en voldelig konflikt mellem en stat og en eller flere organiserede ikke-statslige aktører på statens territorium … Nogle analytikere skelner mellem borgerkrige, hvor oprørere søger territorial løsrivelse eller autonomi og konflikter, hvor oprørere sigter efter kontrol over centralregeringen.

Hvad er et eksempel på en borgerkrig?

Definitionen af en borgerkrig er en krig mellem borgere i det samme land. Da nordstaterne og sydstaterne i USA kæmpede om slaveriet, var dette et eksempel på en borgerkrig. Krigen i England mellem parlamentarikerne og royalisterne fra 1642 til 1648.

Hvad er de 3 hovedårsager til borgerkrigen?

I næsten et århundrede havde befolkningen og politikerne i de nordlige og sydlige stater stødt sammen om de spørgsmål, der til sidst førte til krig: økonomiske interesser, kulturelle værdier, den føderale regerings magt til at kontrollere staterne, og, vigtigst, slaveri i det amerikanske samfund

Hvorfor kalder de det borgerkrig?

Brugen borgerlig i borgerkrig er ikke relateret til definitionen "stille eller fredelig adfærd." I stedet refererer det til en ældre betydning "af eller relaterer til borgere", og derfor er borgerkrig mellem borgere i det samme land Udtrykket kom ind i leksikonet i begyndelsen af det 16. århundrede.

Anbefalede: