Logo da.boatexistence.com

Hvad er en kolon-tegnsætning?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en kolon-tegnsætning?
Hvad er en kolon-tegnsætning?

Video: Hvad er en kolon-tegnsætning?

Video: Hvad er en kolon-tegnsætning?
Video: Victor Borge - tegnsætning.wmv 2024, Kan
Anonim

Kolonet: er et tegnsætningstegn bestående af to lige store prikker placeret over hinanden på den samme lodrette linje. Et kolon går ofte forud for en forklaring, en liste eller for at introducere en citeret sætning.

Hvordan bruger du et kolon?

Et kolon er bruges til at fremhæve, præsentere dialog, introducere lister eller tekst og tydeliggøre kompositions titler Fremhævning - Brug kun stort bogstav i det første ord efter kolon, hvis det er et korrekt navneord eller begyndelsen af en hel sætning. (Hun havde én kærlighed: Western Michigan University.)

Hvad er et eksempel på en kolonsætning?

Et kolon kan bruges til at introducere en liste. … For eksempel, Her er en liste over dagligvarer, jeg har brug for: et brød, en liter mælk og en stang smør” Ordene foran tyktarmen står som en komplet, grammatisk korrekt sætning. Listen giver yderligere forklaring.

Hvornår skal et kolon bruges eksempler?

kolon

  • At annoncere, introducere eller rette opmærksomheden mod en liste, et navneord eller navneord, et citat eller et eksempel/forklaring. Du kan bruge et kolon til at gøre opmærksom på mange ting i din skrivning. …
  • At forbinde sætninger. …
  • At udtrykke tid, i titler og som en del af andre skrivekonventioner.

Hvilket tegnsætningstegn er et kolon?

Kolonet (:) er et tegn på tegnsætning brugt efter et udsagn (såsom en selvstændig klausul), eller som introducerer et citat, en forklaring, et eksempel eller en serie.

Anbefalede: