Logo da.boatexistence.com

Hvordan skriver man Picardie tredje?

Indholdsfortegnelse:

Hvordan skriver man Picardie tredje?
Hvordan skriver man Picardie tredje?

Video: Hvordan skriver man Picardie tredje?

Video: Hvordan skriver man Picardie tredje?
Video: Германский веломотор MAW 1955 года! Разборка, обзор конструкции 2024, Kan
Anonim

A Picardy Third (eller Tierce de Picardie) er, hvor en dur-akkord er skrevet som den afsluttende akkord af et stykke, der for det meste har været i mol. Dette opnås meget enkelt ved at hæve den mol-3. af den forventede mol-akkord med en halvtone for at skabe en dur-3..

Hvad er det modsatte af en Picardy Third?

Reverse Picardy Third Den "omvendte" Picardie terts, hvor en forventet dur-akkord erstattes af dens mol-ækvivalent, bruges næsten aldrig i slutningen af et værk - et eksempel på denne sjældenhed er i Mendelssohns Karakteristiske stykke op.

Hvordan laver du et tredje Picardie?

Det opnås ved at hæve tredjedelen af den forventede moltreklang med en halvtoneFor eksempel, i et stykke i A-mol, i stedet for at slutte på moltreklangen i A C naturlig E, ville indførelsen af en Picardie-treds hæve C-naturaleren med en halvtone til C skarp og forvandle akkorden til en A-dur treklang.

Hvorfor bruges Picardy Third?

Så hvad er en pikardie tredje? En pikardie-terts er en kadence, der bruges i slutningen af et mol-tonestykke, hvor det i stedet løses til en dur tonisk akkord Dette opnås ved at hæve akkordens 3. tone med en halvtone. Picardie tredje er almindeligt brugt i barok- og renæssancetidens musik.

Hvad betyder Picardy Third i musik?

: den dur-terts som introduceret i den sidste akkord af en musikalsk komposition skrevet i en mol-toneart.

Anbefalede: