Logo da.boatexistence.com

Er cogito ergo sum ontologi?

Indholdsfortegnelse:

Er cogito ergo sum ontologi?
Er cogito ergo sum ontologi?

Video: Er cogito ergo sum ontologi?

Video: Er cogito ergo sum ontologi?
Video: PHILOSOPHY - René Descartes 2024, April
Anonim

En klassisk ytring af ontologi er René Descartes' "cogito ergo sum", eller " Jeg tror; derfor er jeg” Dette egner sig med blot en lille ændring til Abbey. … Abbey bruger et flodløb i sit mest intense ontologiske kapitel, "Down the River," for at tydeliggøre jordens forrang.

Er Cogito ergo sum argument?

Analyse. Cogito-argumentet kaldes så på grund af dets latinske formulering i Diskursen om metode: "cogito ergo sum" (" Jeg tænker, derfor er jeg"). Dette er muligvis den mest berømte enkeltlinje i hele filosofien og anses generelt for at være udgangspunktet for moderne vestlig filosofi.

Hvad er oversættelsen af Cogito ergo sum?

Cogito, ergo sum, (latin: Jeg tænker, derfor er jeg) dictum opfundet af den franske filosof René Descartes i hans Discourse on Method (1637) som en første trin i at demonstrere opnåeligheden af bestemt viden. Det er det eneste udsagn, der overlever testen af hans metodiske tvivl.

Er Cogito ergo sum latin?

Latin. Jeg tror, derfor er jeg (udt alt af Descartes som det første princip til at løse universel tvivl).

Hvad er Descartes Cogito-argumentet?

Dette trin i Descartes' argumentation kaldes cogito, afledt af den latinske oversættelse af "jeg tror." Det er kun i principperne, at Descartes fremfører argumentet i sin berømte form: " Jeg tænker, derfor er jeg." Dette ofte citerede og sjældent forståede argument er beregnet til at blive forstået som følger: selve handlingen …

Anbefalede: