Logo da.boatexistence.com

Hvilken er antipartiklen for elektronen?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken er antipartiklen for elektronen?
Hvilken er antipartiklen for elektronen?

Video: Hvilken er antipartiklen for elektronen?

Video: Hvilken er antipartiklen for elektronen?
Video: Собаку бросили в лесу с коробкой макарон. История собаки по имени Ринго. 2024, Kan
Anonim

Positronen er antipartiklen til elektronen. Positronen har samme hvilemasse (m0) som elektronen, men modsat ladning, én positiv elementær ladning.

Hvad er eksempler på antipartikler?

De fleste elementarpartikler har tilsvarende antipartikelmodstykker med samme masse, levetid og spin, men med modsat ladningstegn (elektrisk, baryonisk eller leptonisk). elektron-positron, proton-antiproton og neutron-antineutron er eksempler på sådanne par.

Er positron elektronens antipartikel?

Antipartikel, subatomær partikel med samme masse som en af partiklerne i almindeligt stof, men modsat elektrisk ladning og magnetisk moment. Således er positronen (positivt ladet elektron) antipartiklen af den negativt ladede elektron.

Hvorfor har partikler antipartikler?

Ifølge kvantefeltteorien har hver ladet partikel sin antipartikel, partiklen med samme masse og spin men modsat ladning Denne generelle konsekvens af kvantefeltteorien bekræftes af alle eksisterende eksperimentelle data. Elektronens antipartikel er positronen.

Hvem opdagede antipartikel?

Ved at studere sporene af kosmiske strålepartikler i et skykammer opdagede Carl Anderson i 1932 en positivt ladet partikel med en masse, der tilsyneladende var lig med en elektrons. Carl Andersons partikel var den første antipartikel bevist ved eksperiment og blev navngivet en "positron ".

Anbefalede: