Logo da.boatexistence.com

Hvad er en relationsfunktion?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er en relationsfunktion?
Hvad er en relationsfunktion?

Video: Hvad er en relationsfunktion?

Video: Hvad er en relationsfunktion?
Video: Relations and Functions | Algebra 2024, Kan
Anonim

En relation er en funktion, hvis x-værdierne er knyttet til kun én y-værdi. Med andre ord, hvis en relation er en-til-en eller mange-til-en, er den en funktion.

Hvad er en relationsfunktion?

En funktion er en relation, hvor hver mulig inputværdi fører til nøjagtig én outputværdi. Vi siger "outputtet er en funktion af input." Inputværdierne udgør domænet, og outputværdierne udgør området.

Hvad er eksemplet på funktion og relation?

I matematik kan en funktion defineres som en regel, der relaterer hvert element i et sæt, kaldet domænet, til præcis ét element i et andet sæt, kaldet området. For eksempel er y=x + 3 og y=x2 – 1 funktioner, fordi hver x-værdi producerer en anden y-værdi. En relation er ethvert sæt af ordnede par-numre.

Hvordan ved du, om en relation er en funktion?

En relation er kun en funktion hvis den relaterer hvert element i dets domæne til kun ét element i området. Når du tegner en funktion, vil en lodret linje kun skære den i ét punkt.

Hvilken type relation er en funktion?

En funktion er en relation, der beskriver, at der kun skal være ét output for hvert input (eller) vi kan sige, at en speciel slags relation (et sæt ordnede par), som følger en regel, dvs. at hver X-værdi kun skal associeres med én y-værdi, kaldes en funktion.

Anbefalede: