Logo da.boatexistence.com

Blev respiration betragtet som en eksoterm reaktion?

Indholdsfortegnelse:

Blev respiration betragtet som en eksoterm reaktion?
Blev respiration betragtet som en eksoterm reaktion?

Video: Blev respiration betragtet som en eksoterm reaktion?

Video: Blev respiration betragtet som en eksoterm reaktion?
Video: Why respiration is considered an exothermic reaction? Explain. 2024, Kan
Anonim

Enhver reaktion, der udvikler varme som et biprodukt af reaktionen, kaldes en exoterm reaktion … Derfor er respiration en eksoterm reaktion, og den producerede varme fordeles i hele kroppen som energi, og det er grunden til, når vi ånder ud eller vejret er varmt.

Hvorfor er respiration en eksoterm reaktion?

Åndedræt er en eksoterm proces da den frigiver varme eller energi. … Mængden af kulhydrater, der er til stede i vores mad, bliver nedbrudt til dannelsen af glukose, som kombineres med ilt til stede i cellerne i vores krop og hjælper med at levere energi.

Hvorfor betragtes respiration som en endoterm reaktion?

Fordi i respirationsenergi bruges til at indånde luft og til at skjule den, bruges ATP. Til nedbrydning af glukose kræves energi. Der kræves således energi i processen. Den er således endoterm.

Er respirationsreaktion en eksoterm reaktion, der retfærdiggør dit svar?

Svar: Eksoterm reaktion: En reaktion, hvor varme frigives, når reaktanter omdannes til produkter. Respiration betragtes som en eksoterm reaktion, fordi der ved respiration frigives en stor mængde varmeenergi, når oxidation af glucose finder sted.

Hvorfor betragtes respiration som en eksoterm reaktion, forklare klasse 10. CBSE?

Åndedræt er en proces, hvor vi indånder ilt fra atmosfæren, som oxiderer glukose i vores krop for at producere kuldioxid, vand og varme udvikles. Derfor, varme udvikles under vejrtrækning, det betragtes som en eksoterm reaktion.

Anbefalede: