Logo da.boatexistence.com

Hvor er glossopalatinmusklen?

Indholdsfortegnelse:

Hvor er glossopalatinmusklen?
Hvor er glossopalatinmusklen?

Video: Hvor er glossopalatinmusklen?

Video: Hvor er glossopalatinmusklen?
Video: ДАВНО ЗАБЫТЫЙ КИЛЛЕР ВЕРНУЛСЯ, НО НЕ ПОМНИТ КТО ОН И ОТКУДА - Призрак - Русский боевик 2024, Juli
Anonim

Palatoglossus-, glossopalatinus- eller palatoglossalmusklen er en lille kødfuld fasciculus, smallere i midten end i begge ender, og danner, med slimhinden, der dækker dens overflade, glossopalatinbuen.

Hvad er oprindelsen af palatoglossus-musklen?

Musklen har sin oprindelse fra den nedre overflade af palatine aponeurosis Den falder sammen med musklen på den kontralaterale side i en inferior, fremad og lateral retning anterior til palatine tonsil og bliver indsat i den posterolaterale overflade af tungen.

Hvorfor hedder det palatoglossus?

Oprindelse af Palatoglossus

Som netop nævnt er palatoglossus-musklen en ydre muskel i tungen, hvilket betyder, at denne muskel stammer fra uden for tungen. Specifikt stammer palatoglossus-musklen fra den nederste overflade af palatine aponeurosis.

Hvad er funktionen af glossopalatinbue?

Palatoglossalbuen er placeret fortil. Den indeholder palatoglossus-musklen og forbinder den bløde gane med tungens rod Palatopharyngealbuen findes bagtil, og den indeholder palatopharyngeusmusklen. Den forbinder den bløde gane med svælgets væg.

Hvad gør Styloglossus-musklen?

Handling. Styloglossus trækker siderne af tungen op for at skabe et trug til at sluge. Som et par hjælper de også med at trække tungen tilbage.

Anbefalede: