Logo da.boatexistence.com

Hvilken nøgle spiller tenorsax i?

Indholdsfortegnelse:

Hvilken nøgle spiller tenorsax i?
Hvilken nøgle spiller tenorsax i?

Video: Hvilken nøgle spiller tenorsax i?

Video: Hvilken nøgle spiller tenorsax i?
Video: How to Play the Harmonica 2024, Kan
Anonim

Tenorsaxofonens noder er skrevet på diskantnøglen, men saxofonen er et transponerende instrument. Det betyder, at den tone, der er skrevet i saxofonens partitur, ikke er den tone, som saxofonen producerer.

Hvilken toneart er tenorsaxofon i?

Tenor- og sopransaxofoner er i tonearten B♭, ligesom klarinetter. Alle disse tre instrumenter producerer et B♭, når man spiller et C på partituret. Det er derfor, for at kunne producere den samme C-tonehøjde som tangentinstrumenter eller fløjten (koncert eller "skrevet" C), skal de faktisk spille en D.

Hvad er den skrevne rækkevidde for tenorsax?

Moderne tenorsaxofoner, som har en høj F-tone, har en rækkevidde fra A♭2 til E5 (koncert) og er derfor sat en oktav under sopransaxofonen.

Er sopran-sax-diskantnøgle?

Som med alle B-flat og E-flat saxofoner, er notation for sopran saxofon skrevet i diskantnøglen mellem B-flat3 og F6; det lyder et større sekund lavere end angivet.

Hvilket instrument er Kenny G kendt for?

Kenneth Gorelick, bedre kendt under sit kunstnernavn Kenny G, er en amerikansk saxofonist, hvis fjerde album, Duotones, bragte ham gennembrudssucces i 1986. Kennys hovedinstrument er sopransaxofonen, men han spiller også alt- og tenorsaxofon og fløjte af og til.

Anbefalede: