Logo da.boatexistence.com

Hvad er territorialitetsprincippet?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er territorialitetsprincippet?
Hvad er territorialitetsprincippet?

Video: Hvad er territorialitetsprincippet?

Video: Hvad er territorialitetsprincippet?
Video: The Principles of Sovereignty and Territorial Integrity 2024, Kan
Anonim

Det territoriale princip (også territorialitetsprincippet) er et folkeretligt princip, som gør det muligt for en suveræn stat at udøve eksklusiv jurisdiktion over enkeltpersoner og andre juridiske personer inden for sit territorium.

Hvad er territorialitetsprincippet som karakteristisk for strafferetten?

Territorialitetsprincippet er et af straffelovens generelle karakteristika. Det angiver de straffelove, der kun kan håndhæves inden for dets territorium, med visse undtagelser som beskrevet nedenfor.

Hvad er territorialitetsprincippet for IPR?

Territorialitetsprincippet fastslår, at de intellektuelle ejendomsrettigheder ikke strækker sig ud over territoriet for den suveræne stat, som havde givet rettighederne i første omgang.

Hvad er undtagelserne fra territorialitetsprincippet?

En anden undtagelse fra territorialitetsprincippet er tildelt til de velkendte varemærker, der er angivet i Artikel 1bis 6 i Paris-konventionen. Derudover er der også givet en undtagelse for handelsnavne, især når varemærket også er den karakteristiske kerne af den ægte varemærkeindehavers handelsnavn.

Hvad er territorialitet i strafferet?

Et af straffelovens generelle karakteristika er territorialitet, hvilket betyder, at straffelovene i Filippinerne kun kan håndhæves inden for dets territorium [3] Forfatningen bestemmer, at: Dette er omfanget af det filippinske territorium for så vidt angår den reviderede straffelov.

Anbefalede: