Logo da.boatexistence.com

Hvad er den nærmeste galakse på vores?

Indholdsfortegnelse:

Hvad er den nærmeste galakse på vores?
Hvad er den nærmeste galakse på vores?

Video: Hvad er den nærmeste galakse på vores?

Video: Hvad er den nærmeste galakse på vores?
Video: What Do Our Closest Galaxies Look Like? 2024, Kan
Anonim

Afstandsinformation Den nærmeste kendte galakse til os er Canis Major Dværggalaksen, ved 236, 000, 000, 000, 000, 000 km (25.000 lysår) fra Solen. Sagittarius Dværg-ellipsegalaksen er den næstnærmeste 662, 000, 000, 000, 000, 000 km (70.000 lysår) fra Solen.

Er der en galakse, der ligner vores?

Mælkevejsgalaksen er i den lokale gruppe, et kvarter med omkring 30 galakser. Vores nærmeste større nabogalakse hedder Andromeda.

Hvad er vores nærmeste galakse?

Andromedagalaksen, M31, er en svag uklar plet, der med en kikkert fremstår som et linseformet objekt. Det er en galakse, der ligner vores i en afstand på omkring 2 millioner lysår. Den har to dværg elliptiske satellitter, som kan ses med et lille teleskop.

Hvilken stor galakse er tættest på vores?

Selv om flere dusin mindre galakser ligger tættere på vores Mælkevej, er Andromeda-galaksen den store spiralgalakse, der er tættest på vores. Med undtagelse af de store og små magellanske skyer, der er synlige fra Jordens sydlige halvkugle, er Andromeda-galaksen den lyseste ydre galakse, du kan se.

Hvad er den nærmeste nabogalakse til vores?

Mælkevejen og Andromedagalaksen, vores nærmeste spiralnabo, er på vej mod hinanden. Om cirka fem milliarder år kan de støde sammen og smelte sammen. Til sidst kunne vores fjerntliggende efterkommere leve i en stor elliptisk galakse.

Anbefalede: