Logo da.boatexistence.com

Kan du bade en baby med et navlestrengsgranulom?

Indholdsfortegnelse:

Kan du bade en baby med et navlestrengsgranulom?
Kan du bade en baby med et navlestrengsgranulom?

Video: Kan du bade en baby med et navlestrengsgranulom?

Video: Kan du bade en baby med et navlestrengsgranulom?
Video: Bade Baby 2024, Kan
Anonim

Læg ikke din baby i badevand, før granulomet er helet. Bad i stedet din baby med en svamp eller fugtig vaskeklud. Hold øje med tegn på infektion (se "Hvornår skal du søge læge" nedenfor).

Hvor lang tid tager det for et navlestrengsgranulom at hele?

Det vil efterlade et lille sår, der gradvist skulle hele i løbet af de næste syv dage til ti dage. I nogle tilfælde kan det dog tage længere tid end ti dage at hele såret. Hvis du bemærker en blød pink eller rød klump, der lækker klar eller gul væske eller føles fugtig, kan din baby have et navlestrengsgranulom.

Hvordan tørrer man et navlestrengsgranulom?

Lægen kan:

  1. Anvend sølvnitrat for at krympe og fjern langsomt granulomet. Det kan tage 3 til 6 lægebesøg at afslutte behandlingen.
  2. Brug kirurgisk tråd til at binde granulomet af ved dets base. Tråden afbryder blodtilførslen til granulomet. Dette vil få det til at skrumpe og falde af.

Hvordan behandler man et navlestrengsgranulom?

Lidt s alt kan placeres på granulomet og holdes på plads med et stykke gaze tapet over navlen. Efter 10 til 30 minutter skal du rense området med en gazepude, som du har gennemvædet med varmt vand. Gentag to gange om dagen i to eller tre dage. Hvis granulomet ikke krymper og begynder at tørre ud, skal du kontakte din læge.

Kan navlestrengsgranulom blive inficeret?

‌Et navlestrengsgranulom er en lille rød knogle af væv, der kan dannes i en nyfødts navle i løbet af de første uger efter, de er født. Mange babyer vil udvikle et granulom og har ingen problemer. Men nogle navlestrengsgranulomer kan blive inficeret.

Anbefalede: