Logo da.boatexistence.com

Hvorfor ses overflødig u i britisk stavning?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor ses overflødig u i britisk stavning?
Hvorfor ses overflødig u i britisk stavning?

Video: Hvorfor ses overflødig u i britisk stavning?

Video: Hvorfor ses overflødig u i britisk stavning?
Video: Красивая история о настоящей любви! Мелодрама НЕЛЮБОВЬ (Домашний). 2024, Kan
Anonim

Mens britiske ordbogskompilatorer blot valgte at registrere etableret brug (som havde en tendens til at favorisere fransk udseende ord, deraf det overflødige 'u'), mente tidlige amerikanske ordbogskompilatorer, især Noah Webster, at det at forenkle stavningen - som f.eks. 'farve' eller 'måler' - ville hjælpe med at læse og skrive og skabe et tydeligt …

Hvorfor sætter briterne ord på dig?

Han droppede bogstavet u fra ord som colour and honour – som havde udviklet sig fra den franske indflydelse i England – for i stedet at få dem til at farve og ære. Han gjorde det samme med ord, der ender på -ise for at gøre dem -ize, fordi han mente, at amerikansk engelsk stavemåde skulle afspejle den måde, det blev sagt på.

Hvorfor staver briterne forkert?

Forskellene opstår ofte, fordi britisk engelsk har haft en tendens til at bevare stavningen af ord, det har optaget fra andre sprog (f.eks. fransk), mens amerikansk engelsk har tilpasset stavningen til afspejler den måde, ordene faktisk lyder, når de bliver t alt.

Hvorfor staver briterne Centre?

Ordene har samme betydning, men " center" er en amerikansk stavemåde … Faktisk plejede canadiske aviser og magasiner at bruge amerikanske stavemåder, hvis de gjorde ordet kortere (som "havn" og "arbejde"), men de gik tilbage til hovedsagelig britiske stavemåder i 1980'erne, fordi deres læsere foretrak det.

Hvordan staver briterne Recognise?

Recognise er en alternativ stavning af det samme verbum. Det betyder det samme og kan bruges i alle de samme sammenhænge. Recognize er mere almindeligt på britisk engelsk, end det er på amerikansk engelsk. Når det er sagt, foretrækker selv briterne at anerkende - og har det i nogen tid.

Anbefalede: