Logo da.boatexistence.com

Hvem introducerede komplementaritetsprincippet?

Indholdsfortegnelse:

Hvem introducerede komplementaritetsprincippet?
Hvem introducerede komplementaritetsprincippet?

Video: Hvem introducerede komplementaritetsprincippet?

Video: Hvem introducerede komplementaritetsprincippet?
Video: АСМР 💓 БЛИЗКИЙ ШЕПОТ 💑 Личные Вопросы | ASMR Questions 2024, Kan
Anonim

Niels Bohr introducerede og forklarede sit begreb om "komplementaritet" i sin berømte Como-forelæsning fra 1927 (gengivet i [1].

Hvem opdagede princippet om komplementaritet?

Komplementaritetsprincippet i fysik går ud på, at fuldstændig viden om fænomener på atomare dimensioner kræver en beskrivelse af både bølge- og partikelegenskaber. Princippet blev annonceret i 1928 af den danske fysiker Niels Bohr.

Hvem annoncerede det komplementære forhold mellem elektronens bølge- og partikelaspekt?

En forståelse af det komplementære forhold mellem bølgeaspekterne og partikelaspekterne af det samme fænomen blev annonceret af den danske fysiker Niels Bohr i 1928 (se komplementaritetsprincippet).

Hvem er krediteret med usikkerhedsprincippet?

A Science Odyssey: People and Discoveries: Heisenberg angiver usikkerhedsprincippet. I 1927 var Werner Heisenberg i Danmark og arbejdede på Niels Bohrs forskningsinstitut i København. De to videnskabsmænd arbejdede tæt sammen om teoretiske undersøgelser af kvanteteori og fysikkens natur.

Hvad er kvantekomplementaritet?

I fysik er komplementaritet et konceptuelt aspekt af kvantemekanikken, som Niels Bohr betragtede som et væsentligt træk ved teorien. Komplementaritetsprincippet går ud på, at objekter har visse par af komplementære egenskaber, som ikke alle kan observeres eller måles samtidigt.

Anbefalede: