Logo da.boatexistence.com

Hvem er alderskaraktererne?

Indholdsfortegnelse:

Hvem er alderskaraktererne?
Hvem er alderskaraktererne?

Video: Hvem er alderskaraktererne?

Video: Hvem er alderskaraktererne?
Video: Hvem Er Hun 2024, Juli
Anonim

I sociologi og antropologi er en aldersklasse eller aldersklasse en form for social organisation baseret på alder inden for en række af sådanne kategorier, som individer passerer gennem kurset af deres liv.

Hvad er et alderskaraktersystem?

Alderskarakterer er grupper af personer, som ifølge samfundsnormer og værdier betragtes som mennesker på samme alder Aldersklasser varierer fra det ene samfund til det andet. I nogle samfund danner personer inden for en specifik periode på tre, fire eller endda fem års aldersgruppe en aldersklasse.

Hvad er forskellen mellem alderskarakterer og aldersgrupper?

I de samfund, der primært er identificeret med praksis, tilhørte en person, enten fra fødslen eller fra en bestemt alder, til et navngivet alderssæt, der gik gennem en række stadier, som hver havde en særpræget status eller social og politisk rolle.… Hvert trin er norm alt kendt som en aldersklasse.

Hvad er aldersgrupper i Vestafrika?

Senufo-Tagba fra Vestafrika

En aldersgruppe er en gruppe mennesker født inden for et par år efter hinanden. Alderssæt tjener som et hierarki af viden og service inden for Senufo-kulturen: en person ved altid, hvem der er ældre, og hvem der er yngre.

Hvad er en alder sat i Afrika?

Ifølge Radcliffe-Brown er et alderssæt: anerkendt og nogle gange organiseret gruppe bestående af personer (ofte kun mandlige personer), der er på samme alder ••• I Afrika, i hvert fald i Øst- og Sydafrika,. n alderssæt er norm alt dannet af alle de hanner, der er indviet.

Anbefalede: