Logo da.boatexistence.com

Efterlader syfilis-sår ar?

Indholdsfortegnelse:

Efterlader syfilis-sår ar?
Efterlader syfilis-sår ar?

Video: Efterlader syfilis-sår ar?

Video: Efterlader syfilis-sår ar?
Video: сифилис и кожные высыпания 2024, Kan
Anonim

En chancre kan også forekomme i et andet område af kroppen end kønsorganerne. Chancreen varer i 3 til 6 uger, heler uden behandling, og kan efterlade et tyndt ar Men selvom chancreen er helet, er syfilis stadig til stede, og en person kan stadig overføre infektionen til andre.

Er syfilis-sår flade?

Tegn og symptomer

I begyndelsen, ved syfilis, opstår der en mørk rød flad plet på inokulationsstedet, som let overses. Derefter vises et smertefrit sår (chancre) 18-21 dage efter den første infektion.

Hvordan ser et helbredt syfilis-sår ud?

Sekundært stadium

Udslætet kan vise sig, når dit primære sår heler eller flere uger efter, at såret er helet. Udslættet kan ligne ru, røde eller rødbrune pletter på dine håndflader og/eller bunden af dine fødder Udslættet klør norm alt ikke, og det er nogle gange så svagt at du ikke lægger mærke til det.

Hvordan slipper du af med syfilis-ar?

Behandling af sekundær syfilis er den samme som for primær syfilis: en enkeltdosis af intramuskulær benzathin penicillin Hos patienter med penicillinallergi, en 2-ugers kur med doxycyclin eller en 2-g dosis azithromycin er blevet brugt, selvom behandlingssvigt er blevet rapporteret med sidstnævnte.

Hvilken størrelse er syfilis-sår?

Syfilitiske svulster og slimhinder er norm alt smertefrie, medmindre de bliver sekundært inficerede. Begge disse læsioner er meget infektiøse. Chancreen begynder som en rund papel, der eroderer til et smertefrit sår med en glat grålig overflade (se figur 13-4). Størrelsen kan variere fra et par millimeter til 2 til 3 cm.

Anbefalede: