Logo da.boatexistence.com

Er latkes tyske eller jøder?

Indholdsfortegnelse:

Er latkes tyske eller jøder?
Er latkes tyske eller jøder?

Video: Er latkes tyske eller jøder?

Video: Er latkes tyske eller jøder?
Video: Kurut ob.Tajikisk ret. 2024, Juli
Anonim

Latkes (lattke, nogle gange stavet latka) er kartoffelpandekager, som Ashkenazi-jøder har tilberedt som en del af Hanukkah-festivalen siden midten af 1800-tallet, baseret på en ældre variant af ret, der går tilbage til i hvert fald middelalderen. Latkes behøver ikke nødvendigvis at være lavet af kartofler.

Er kartoffelpandekager tyske eller jødiske?

Kartofler var billige, rigelige og nemme at opbevare, hvilket gjorde dem til en fast bestanddel og nødvendiggjorde opfindsomme kartoffelopskrifter. Alligevel var det de europæiske jøder, der gav kartoffelpandekager deres nu berømte yiddisch navn–latkes–og omsatte dem som en feriemad.

Hvilken nationalitet er latkes?

Latken, viser det sig, har sine rødder i en gammel italiensk jødisk skik, dokumenteret så tidligt som i det 14. århundrede. Det ser ud til, at det var her, jøderne først stegte pandekager for at fejre Hannukah. Først dengang var de lavet af ost.

Er latkes jøder eller irer?

I disse dage tænker de fleste på latkes som kartoffelpandekager, der traditionelt er lavet for at fejre den jødiske højtid Hanukkah. Men ordet latke, som er jiddisch i form af russisk og/eller ukrainsk og løst oversat til "lille olieagtig ting", antyder dets historie.

Er latkes fra Israel?

Jødiske latkes stammer fra folkene i det nordøstlige Europa. De er en yndet godbid året rundt, men er især populære under Hanukkah, når fødevarer stegt i olie er traditionelle.

Anbefalede: