Logo da.boatexistence.com

Kan du formere kaktusser?

Indholdsfortegnelse:

Kan du formere kaktusser?
Kan du formere kaktusser?

Video: Kan du formere kaktusser?

Video: Kan du formere kaktusser?
Video: Как прививать кактус правильно и зачем это нужно? Проверенный метод! 2024, Kan
Anonim

De fleste kaktusser og sukkulenter kan let formeres fra stængel- eller bladstiklinger, som forklaret nedenfor. For de kaktusser, hvis stilke er dannet af segmenter (f.eks. stikkende pærer, julekaktusser), skal du altid fjerne hele segmenter som stiklinger – du må ikke dele segmenter i to.

Kan du dyrke en kaktus fra en stikling?

Kaktusplanter er enkle at formere fra stiklinger I de fleste tilfælde vil du få hurtigere og mere forudsigelige resultater med stiklinger, end du ville have plantet frø. Det er mere almindeligt at formere kaktus indendørs, men du kan også gøre det udendørs. … Når de er plantet korrekt, vil de fleste stiklinger rod i løbet af fire til seks uger.

Er det ulovligt at formere sukkulenter?

Yup, tro det eller ej, dig det er teknisk ulovligt at tage stiklinger, afpuds eller aseksuelt formere din patenterede plante. Men du kan faktisk tjene mere ved at tilskynde til seksuel reproduktion – dvs. bestøvning.

Hvorfor er det ulovligt at formere nogle sukkulenter?

Selv om det er let at forstå, at det er ulovligt at rode stiklinger fra patenterede planter uden tilladelse, så er det kun begyndelsen. Det er en krænkelse af et plantepatent, hvis du formerer planten på en ukønnet måde. … Frø kan også beskyttes af patenter.

Kan du tage stiklinger fra en hvilken som helst plante?

Du kan tage stiklinger når som helst på året på en række forskellige måder, men den nemmeste (og mest succesrige) metode er ved at tage stiklinger af planters stængler om sommeren. Sommerstiklinger kan tages fra en række planter, herunder rosmarin, lavendel og andre buskede stauder.

Anbefalede: