Logo da.boatexistence.com

Hvorfor bliver banquo altid set positivt på i stykket?

Indholdsfortegnelse:

Hvorfor bliver banquo altid set positivt på i stykket?
Hvorfor bliver banquo altid set positivt på i stykket?

Video: Hvorfor bliver banquo altid set positivt på i stykket?

Video: Hvorfor bliver banquo altid set positivt på i stykket?
Video: De overraskende efterårstendenser for 2023, der vil blæse dit sind 2024, Kan
Anonim

Hvorfor bliver Banquo altid set positivt på i stykket? Banquo er Macbeths folie gennem hele stykket og repræsenterer alt, hvad Macbeth ikke er. Banquo er skildret som et loy alt, modigt individ, der sætter sit liv på spil for sit land mod begyndelsen af stykket. Hvorfor fortæller Hecate heksene?

Hvordan portrætteres Banquo i stykket, og hvorfor?

Banquo er på mange måder Macbeths modsætning. Han er venlig og omsorgsfuld, loyal og troværdig. Ligesom Macbeth kæmper han tappert for kong Duncan, men involverer sig ikke i mordkomplottet. Da han og Fleance bliver angrebet, er hans første tanke at holde sin søn i sikkerhed.

Hvorfor er Banquo mistænksom over for heksene?

Banquo er bekymret fordi det ene ikke følger det andet: det burde være Macbeths børn, der bliver konger. Banquo er også bekymret for, at heksene er onde; han kalder dem 'mørkets instrumenter' og siger, at de ikke kan stole på. … Han er ligesom Macbeth blevet korrumperet af heksene.

Hvorfor vises Banquos spøgelse for Macbeth?

Der er helt sikkert to grunde til, at Banquos spøgelse dukkede op ved banketten. For det første, han er en påmindelse om Macbeths skyld og varsler om endnu flere dødsfald, såvel som Banquos afstamning og krav på tronen For det andet, da gæsterne ser Macbeths reaktion, kan de fortolke den for sig selv.

Hvorfor fortæller Hecate heksene?

Hecate er heksenes elskerinde. Hun ser ud for kort at skælde dem ud for at have handlet med Macbeth uden at hun siger det. Hun synes, Macbeth er utaknemmelig og ikke fortjener deres hjælp. Hun advarer heksene om, at hun vil skabe illusioner for at forvirre Macbeth og give ham en falsk følelse af sikkerhed.

Anbefalede: