Hvad tester guaiac for?

Indholdsfortegnelse:

Hvad tester guaiac for?
Hvad tester guaiac for?

Video: Hvad tester guaiac for?

Video: Hvad tester guaiac for?
Video: Guaiac Test (English) 2024, Oktober
Anonim

En test der kontrollerer for okkult (skjult) blod i afføringen Små prøver af afføring anbringes på specielle kort belagt med et kemisk stof kaldet guaiac og sendes til en læge eller laboratorium til test. En testopløsning sættes på kortene, og guaiaken får afføringsprøven til at skifte farve.

Hvad registrerer guaiac-testen?

Afføringsguaiac-testen ser ud til for skjult (okkult) blod i en afføringsprøve. Den kan finde blod, selvom du ikke selv kan se det. Det er den mest almindelige type af fækal okkult blodprøve (FOBT). Guaiac er et stof fra en plante, der bruges til at belægge FOBT-testkortene.

Hvad er det positive resultat i guaiac-testen?

Heme, en komponent af hæmoglobin, der findes i blod, katalyserer denne reaktion og giver et resultat på cirka to sekunder. Derfor er et positivt testresultat et hvor der er en hurtig og intens blå farveændring af filmen.

Hvad er formålet med en guaiac-hemoccult-test?

Guaiac fecal okkult blodprøve (FOBT) er bruges til at finde okkult blod (eller blod, der ikke kan ses med det blotte øje) i afføring Ideen bag dette test er, at blodkar ved overfladen af større polypper eller kræftformer ofte er skrøbelige og let beskadiges ved afføring.

Hvad står guaiac for?

/ ˈgwaɪ æk / FONETISK RESPELLING. ? Efterhøjskoleniveau. navneord. Kaldes også guaiacum gum, gum guaiac. en grønlig-brun harpiks opnået fra guaiacum-træet, især fra Guaiacum officinale, brugt i fernis, som fødevarekonserveringsmiddel og i medicin ved forskellige tests for tilstedeværelse af blod.

Anbefalede: