Logo da.boatexistence.com

Hvornår khilafat-bevægelsen blev lanceret?

Indholdsfortegnelse:

Hvornår khilafat-bevægelsen blev lanceret?
Hvornår khilafat-bevægelsen blev lanceret?

Video: Hvornår khilafat-bevægelsen blev lanceret?

Video: Hvornår khilafat-bevægelsen blev lanceret?
Video: Khilafat Movement Class 10 2024, Kan
Anonim

Khilafat-bevægelse, pan-islamisk styrke i Indien, der opstod i 1919 i et forsøg på at redde den osmanniske kalif som et symbol på enhed blandt det muslimske samfund i Indien under briterne raj.

Hvornår blev Khilafat-bevægelsen startet i Indien?

Khilafat-bevægelsen eller kalifatbevægelsen, også kendt som den indiske muslimske bevægelse (1919-24), var en pan-islamistisk politisk protestkampagne iværksat af muslimer i Britisk Indien ledet af Shaukat Ali, Maulana Mohammad Ali Jauhar, Hakim Ajmal Khan og Abul Kalam Azad for at genoprette kaliffen i det osmanniske kalifat, …

Hvornår blev Khilafat-bevægelsen lanceret klasse 10?

Khilafat Non-Cooperation Movement startede 31. august 1921.

Hvorfor blev Khilafat Movement lanceret?

Khilafat-bevægelsen blev startet af Mahatma Gandhi sammen med Shaukat Ali og hans bror Han lancerede denne bevægelse for at hjælpe muslimer med at genoprette deres Khalifa i det osmanniske Tyrkiet. Gandhi Jis hensigt var også at forene muslimer og hinduer ved at hjælpe muslimer, så swaraj i Indien kan opnås.

WHO lancerede Khilafat-bevægelsen i Indien?

Dette gjorde muslimerne vrede, der tog det som en fornærmelse mod Khalifa. Ali-brødrene, Shoukat Ali og Mohammad Ali startede Khilafat-bevægelsen mod den britiske regering. Denne bevægelse fandt sted mellem 1919 og 1924.

Anbefalede: