Logo da.boatexistence.com

Er bronkitis og lungebetændelse smitsom?

Indholdsfortegnelse:

Er bronkitis og lungebetændelse smitsom?
Er bronkitis og lungebetændelse smitsom?

Video: Er bronkitis og lungebetændelse smitsom?

Video: Er bronkitis og lungebetændelse smitsom?
Video: Most-Googled Questions: Is Bronchitis Contagious? 2024, Kan
Anonim

Akut bronkitis kan være smitsom, fordi det norm alt er forårsaget af infektion med en virus eller en bakterie. Kronisk bronkitis er sandsynligvis ikke smitsom, fordi det er en tilstand, der norm alt forårsages af langvarig irritation af luftvejene.

Hvad sker der, hvis du har bronkitis og lungebetændelse?

Bronkitis er en infektion i luftvejene, der fører til dine lunger. Lungebetændelse er en infektion i en eller begge lunger. Hvis bronkitis efterlades ubehandlet, kan infektionen rejse fra luftvejene ind i lungerne. Det kan føre til lungebetændelse.

Hvor længe er du smitsom, når du har bronkitis?

Disse sygdomme har en inkubationstid på mellem to til seks dage. Folk begynder typisk at blive smitsom i timerne forud for de første symptomer og forbliver smitsomme, indtil symptomerne forsvinder.

Kan du få lungebetændelse fra en, der har det?

Lungebetændelse er smitsom ligesom en forkølelse eller influenza, når den er forårsaget af smitsomme mikrober. Men lungebetændelse er ikke smitsom, når årsagen er relateret til en form for forgiftning som indånding af kemiske dampe.

Kan du få bronkitis og lungebetændelse på samme tid?

“ Og du kan have både bronkitis og lungebetændelse på samme tid,” siger Dr. Holguin. Når det er sagt, bliver bronkitis i nogle tilfælde til (derved forårsager) lungebetændelse. Dette sker, når enten infektionen spreder sig fra bronkierne til lungerne, eller der opstår en sekundær infektion.

Anbefalede: